donderdag 1 januari 2015

Rookschermen (en hoe on/gezond is kokosvet nu eigenlijk?)

'Sceptici die in het algemeen prat gaan op hun wereldwijsheid, zijn in feite vaak bijzonder naief - want zij zien alles vooral in termen van zwart of wit, waar of onwaar, en dat is precies de manier waarop bepaalde groepen willen dat ze de dingen zien. Welke betere manier is er bijvoorbeeld om enerzijds de aandacht te trekken maar anderzijds ongewenste indringers of onwillekeurige nieuwsgierigen op afstand te houden dan het publiek te voorzien van duidelijk intrigerende maar ook zo goed als onzinnige informatie? Het is alsof zelfs het nader komen tot wat de Priorij (van Sion, red.) werkelijk inhoudt al een inwijding vormt: als je er niet voor bestemd bent, zal  het rookscherm je doeltreffend afhouden van verder onderzoek. Maar als het op een of andere manier wel voor je bestemd is, zal je weldra dat extra materiaal worden verschaft of zul je zelf, verdacht synchroon daarmee, dat extra inzicht in de organisatie krijgen dat plotseling alles erover op zijn plaats doet vallen'.

Uit: Het geheime boek der Grootmeesters, pagina 42-43.

Een voorbeeld van een mogelijk rookscherm met betrekking tot de gezondheidsclaims en de weerleggingen daarvan treffen we bijvoorbeeld aan rond kokosolie / kokosvet (die laatste - de weerleggingen - zijn onder andere te vinden op de site van 'ons eigen' Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/kies-liever-niet-voor-kokosvet.aspx)


Dat de basis van de weerleggingen van de gezondheidsclaims kan liggen in een 'boeren-oorlog' met een zwaar economisch oogmerk... dat is zomaar een mogelijkheid....

Weerleggingen van gezondheidsclaims kunnen worden gebruikt als een rookscherm om de - binnenlandse - economische belangen te behartigen..., zoals die van Amerika.

Getuige deze site: coconutresearchcenter.org

Op een van de pagina's staat te lezen:

'U.S. Trade Representative Clayton Yeuter admitted that 'the main objective of the proposed tropical labeling legislation was to protect the domestic oil industry.
The Institute of Shortening and Edible Oils charged: 'The health angle is a smoke screen for a trade issue.... Specific labeling of foods in regard to their content of the so-called tropical oils is clearly discriminatory and without scientific basis'.

Of kokosolie/kokosvet nu werkelijk een wondermiddel is of juist uitermate schadelijk voor de gezondheid, daarover is waarschijnlijk niet echt een betrouwbare uitspraak over te doen. Er is simpelweg nog te weinig onderzoek naar gedaan. Een onderbouwing voor deze uitspraak is te vinden op: http://www.liesbethoerlemans.com/2013/01/is-kokosvet-gezond-de-visie-van-robert.html

De conclusie van dat artikel is: 'Er is geen relevant onderzoek gedaan naar het effect van kokosvet op de gezondheid. Uitspraken daarover kunnen dus niet worden onderbouwd'.

Neemt niet weg dat, waar rook is, is vaak ook vuur. Of in ieder geval smeult er iets.

Ik voor mij houd me aan een uitspraak die ik onlangs las in een macrobiotisch kookboek dat ik vond in een kringloopwinkel. Daar staat onder het kopje: 'Koken met kruiden':

'Volg voor het kiezen van uw kruiden vaker uw intuitie'.




Ik denk dat dit ook geldt voor het al of niet kiezen voor kokosolie / kokosvet. Soms heb je / heeft je lichaam behoefte aan een bepaalde stof. Als die stof zich bevindt in kokosolie / kokosvet - welke stof dat ook is - dan is het verstandig om gehoor te geven aan de roep van je lichaam.

Volg je intuitie en doorzie de rookschermen.

Rookschermen houden je vaak af van je pad... en weg van de waarheid (ik vermoed dat het hele complot-theorie circus ook een rookscherm betreft... ze houden je af van / maken je bang voor essentiele onderwerpen... naar mijn idee...tenminste... dat vermoed ik... vanuit mijn intuitie).

 Rookschermen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten